Porfestés

Két kifejezés, ami ugyanazt jelenti: szinterezés és porfestés.

A porfestés már több mint húsz éve szerepel a fémek felületkezelésével foglalkozó szolgáltatásaink között. Népszerűsége miatt az évek során egyre inkább bővítettük, és modernizáltuk a porfestésre szolgáló üzemegységünket. Ezzel összefüggésben természetesen a mechanikai tisztítás irányába is nyitnunk kellett. Erről a szemcseszórás oldalunkon olvashat bővebben.

A köznapi szóhasználatban gyakran említik a szinterezés kifejezést, amely alatt tulajdonképpen a porfestés értendő. Ismerje meg ezt az eljárást egy kicsit közelebbről!

A porfestés egy olyan eljárás, amely során száraz porral, általában műanyagból, üvegből vagy fémből készült tárgyakat festenek. Az eljárás során a festékpigmenteket elektrosztatikusan feltöltött festékszóró pisztolyból fújjuk a munkadarab felszínére, amelyek ezután a tárgy felületére vonzzák magukat.

Ami kulcsfontosságú lépés az eljárás során, az az előkészítés. A festendő felületnek tökéletesen tisztának, pormentesnek és száraznak kell lennie ahhoz, hogy a festék jól tudjon tapadni rajta. Ezért először alapos tisztításnak vetjük alá, majd a száradás után általában előmelegítjük annak érdekében, hogy a festék jobban tapadjon.

Az eljárás előnyei

A porfestés sok előnnyel jár, amelyek közül kiemelésre érdemes jellemző, hogy a festékbevonat teljesen egyenletesen felvihető ezzel az eljárással. Minőségileg magas kivitelben tudunk így dolgozni, és maga az eljárás is a környezetbarátnak mondható.

A porfestés egyre népszerűbbé válik az ipar minden szegmensében. Az autóiparban, az építőiparban, valamint az elektromos és elektronikai iparban is nélkülözhetetlen megoldássá vált az évek során. Nem véletlenül, hiszen  a porfestés lehetővé teszi a tárgyak akár nagy szériában történő  gyors és hatékony festését, és akár hatalmas méretű munkadarabokat is alá lehet vetni ennek a fajta felületkezelési eljárásnak.

Miért minket válasszon?

Most már teljesen egyértelmű, hogy a porfestés az egyik legjobb módszer arra, hogy tárgyait tartós, magas minőségű és egyenletes festékréteggel lássuk el. Az általunk biztosított magas szintű szakmai hozzáértés a garancia arra, hogy a VIPKER Kft.-nél porfestett tárgyak megfelelnek az ipari minőségi előírásoknak és a vásárlói igényeknek egyaránt.

Ha minket választ, kiváló minőségű szolgáltatást választ. Az általunk használt berendezések és anyagok a legmodernebbek a piacon, és a szakembereink rendkívül tapasztaltak és magasan képzettek az eljárásokban.  Fontos kiemelni, hogy maximálisan figyelembe vesszük az ügyfeleink egyedi igényeit és elvárásait.

Végül, de nem utolsósorban, nagyon fontos kitérnünk arra is, hogy az általunk kínált porfestés szolgáltatás versenyképes áron érhető el. Célkitűzésünk, hogy minden körülmények között megfeleljünk a partnereink által támasztott minőségi igényeknek, és az ügyfeleink költségvetését se terhelje meg túlzottan a nálunk igénybe vett szolgáltatás. Úgy igyekszünk helyt állni a piacon, hogy az ügyfeleink egy költséghatékony szolgáltatást nyújtó partnerként gondoljanak ránk anélkül, hogy le kellene mondaniuk a magas minőségről és a kiváló ügyfélélményről.

Válasszon minket, és szerezze mag a saját jó tapasztalatait!