Plazmavágás

A plazmavágás eljárása

Fémmegmunkálással foglalkozó szolgáltatóként a kezdetek óta rendkívül fontosnak tartjuk azt, hogy a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzuk. Éppen ezért került be a tevékenységeink körébe a plazmavágás eljárása is. Ezt a szolgáltatásunkat ismertetjük az alábbiakban.

A plazmavágás a termikus vágó, és daraboló eljárások csoportjába tartozik. Ez a technológia nagy  lemezvastagságig alkalmazható. A plazmavágó működésének lényege, hogy egy igen szűk nyíláson áthaladó gázon elektromos ívet küldünk, amely megemeli  a gáz hőmérsékletét egészen  addig, amíg a gáz halmazállapotot vált, plazma halmazállapotra. A magas hőmérsékletű gáz (plazma) áthalad a megolvadó fém testen, tulajdonképpen megolvasztja az anyagot és átvágja. Valamennyi vezető anyag nagy pontossággal darabolható ezzel a technikával.

Melyek az előnyei?


A plazmavágást általában CNC vágógépekkel hajtják végre, amelyek pontosan programozhatóak a kívánt vágási paraméterek és a vágási geometria szempontjából egyaránt. Ez a technológia lehetővé teszi a vágás pontos és ismételhető végrehajtását, amely különösen fontos szempont az ipari termelés, és alkatrészgyártás során.

A plazmavágás előnye, hogy nagy sebességgel és precíz pontossággal végezhető, valamint rengeteg féle anyagon alkalmazható. Így például rozsdamentes acélt, alumíniumot, rezet és más fémeket is alávethetünk a plazmavágás eljárásának. Különösen hatékonyan aknázhatók ki ennek a technológiának az előnyei abban az esetben, ha éles sarkok és a bonyolult geometriájú darabok elkészítésére van szükség, így sokféle termék elkészítéséhez sikerrel alkalmazható.

A plazmavágás előnyei közé tartozik még a pontosság és a sokoldalúság mellett a gyors vágási sebesség is, illetve az, hogy ez az eljárás lehetővé teszi a hatékony és gazdaságos fémvágást a különböző iparágak számára. Összefoglalva, a plazmavágás egy hatékony és precíz fémvágási eljárás, amely széles körű alkalmazási lehetőségekkel rendelkezik a fémiparban.

Miért a VIPKER Kft. legyen az első gondolata, ha erre van szüksége?


Több évtizede a fémiparban tevékenykedő vállalkozásként már rászolgáltunk a partnereink bizalmára. Akik még nem ismernek minket és a munkamódszereinket, azoknak pedig csak azt tudjuk ajánlani, hogy bátran tegyék próbára hozzáértésünket és szakmai felkészültségünket!

A plazmavágás tekintetében is számíthatnak ránk a minket megkereső ügyfeleink. Asztalunk mérete 1500 mm x4000 mm, illetve 20 mm-es lemezvastagságig tudjuk a terméket előállítani.

A megrendelőink igényeihez és akár egyedi kéréseihez mindig rugalmasan állunk hozzá. Tapasztalt, jól képzett szakemberekből álló kollektívánknak köszönhetően széles körű szolgáltatási palettát tudunk kínálni a fémipar számos területén, beleértve a plazmavágást, szemcseszórást, porfestést, hegesztést egyaránt.

Mindent elkövetünk, hogy az általunk nyújtott szolgáltatások, és az elkészített termékek megfeleljenek az előírásoknak és az ügyfeleink elvárásainak is. Fókuszunkban mindig az ügyfeleink igényei és elégedettsége áll , mert elsődleges célunk, hogy a megbízóink elégedettek legyenek a munkánkkal, és hosszú távú kapcsolatot tudjunk kialakítani a velünk együttműködő cégekkel, vállalkozásokkal. Eszközparkunkat, és az általunk használt technológiai megoldásokat folyamatosan frissítjük annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőséget és hatékonyságot biztosítsuk.